GBS Molenstede bekroond met Verkeer op School-medaille - PERSBERICHT – 05.12.2018

GBS Molenstede werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen
Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.
In totaal reikte de VSV dit jaar 95 gouden, 171 zilveren, 639 bronzen en 12 kleutermedailles uit op basis van de activiteiten die de scholen organiseerden. In totaal zijn dat 917 medailles. Een stijging met 33% tegenover vorig jaar. 39% van alle Vlaamse basisscholen behaalden een medaille Verkeer op School.
Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.
Digitale schoolpoortmedaille Brons 2018Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen), fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen), De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.
GBS Molenstede is één van die scholen. In ruil krijgt de school daarvoor een bronzen medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen (keuze uit een set voetgangers- en fietsbrevetten, klemborden en bewegwijzering voor verkeersexamens).

QUOTE SCHOOLDIRECTIE
Met de actie ‘Helm op Fluo Top, kiest GBS Molenstede voluit voor zichtbaarheid en veiligheid in de donkerste maanden van het jaar. Door kinderen al op heel jonge leeftijd bewust te maken van het belang van zichtbaarheid op de openbare weg, willen we hen stimuleren deze attitude spontaan verder te zetten.

Perscontact:
Machtelt Mertens
Directeur
0478397862

GBS Molenstede
Dorpsstraat 82
3294 Molenstede
013 32 69 28
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.gbsdiest.be