GBS Molenstede stelt vernieuwde school, naam en logo voor

DIEST - Vandaag, woensdag 1 september 2021, heeft GBS Molenstede de nieuwe naam, het nieuwe logo en de vernieuwde schoolomgeving voorgesteld. De school gaat vanaf nu voort als ‘De Buitenkans’.

De nieuwe school

GBS Molenstede heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in een renovatie en een nieuwbouw met veel groen. Tijdens de eerste fase in 2019 heeft de kleuterschool haar intrek genomen in een nieuwbouw. Dankzij deze nieuwe infrastructuur kunnen de kleuters wekelijks sporten in de aanwezige polyvalente ruimte in plaats van in de sportzaal van OC ‘t Molenhuis.

Na de opening van de nieuwbouw gingen de renovatiewerken aan de lagere school van start, waardoor de lagereschoolkinderen tijdelijk les hebben gekregen op de eerste verdieping van de nieuwe kleuterschool. Op 1 september 2020 werd het vernieuwde gebouw in gebruik genomen.

De laatste fase was de afbraak van de oude kleuterschool en de aanleg van een volledig nieuwe, groene speelzone. Naast een evenwichtsparcours, een palenbos, een duikelrek, een behendigheidsparcours, een klauterstam, een peperkoekenhuisje en een zandbak, is er ook gedacht aan een multisportveld met voetbal- en basketbalwand en een volleybal- en badmintonnet, samen met een fietsenstalling.

Onthulling van de nieuwe naam en het logo

De BuitenkansEen nieuwe school, een nieuwe start, met een andere naam en logo. Het schoolbestuur koos voor een totaalvernieuwing en dus gaat GBS Molenstede vanaf vandaag verder onder de naam ‘De Buitenkans’.

“In De Buitenkans kiezen we voluit voor het frisse neuseffect”, vertelt directeur Machtelt Mertens. “Studies tonen aan dat frisse buitenlucht en natuurlijk daglicht een positief effect hebben op de concentratie en betrokkenheid van het kind tijdens 2 de les. Bovendien stimuleert natuur de verbeelding en verwondering van kinderen. En laat net nu die verwondering een belangrijke motivator zijn om levenslang te leren”.

“Van meet af aan staat bij de bouw en het gedachtengoed van deze school het kind centraal”, zegt schepen van gemeentelijk onderwijs Geert Cluckers. “Spelend ontwikkelen komen aan bod via buitenklassen, een groene speelplaats, een speelbos en bovendien konden we mijn eigen kinderdroom realiseren: glijbanen vanuit de klassen naar de speelplaats! De Buitenkans laat niemand onberoerd!”

De leerlingen van de school hebben de naam en het logo vandaag onthuld, bij de start van het nieuwe schooljaar. De kinderen mochten meteen op avonturentocht gaan. In de school en haar omgeving hebben ze verschillende opdrachten gevonden die ze tot een goed einde moesten brengen. Zo hebben ze puzzelstukken verzameld die op de speelplaats werden samengebracht om er het nieuwe logo van de school te vormen.

Dankzij de subsidies voor Natuur Op School (NOS) van de provincie Vlaams-Brabant kreeg onze school extra middelen om deze nieuwe speelzone te vergroenen.

MOS logo